torsdag 30. april 2020

Sammen skal vi holde himmelen av Ellen FjestadAlt begynner en regntung kveld i November. Gard treffer Lucka, og det med et smell! Gard kjører motorsykkel, med musikk på ørene og god fart. Det er umulig å stoppe og han ser ikke Lucka i mørket. En kjærlighetshistorie begynner. De hører sammen nå!

Gard og Lucka er veldig forskjellige. Gard bor i byen, spiller trommer i et band, har verdens blåeste øyne og et krøllete brev i lommen. Lucka er vokst opp på landet, gatekunstner, malerstudent og miljøaktivist.


Allikevel hører de sammen nå. Opplevelser fra fortiden, mørket de begge bærer på.  Gards brev etter faren, Luckas mor som ikke bryr seg. Usikkerheten om framtiden, redselen for ikke å være god nok. Det er bare Lucka som skjønner Gard. De skjønner hverandre. «Sammen skal vi holde himmelen.

Slutten på boken er bokstavelig «hjerterå» og annerledes. Overraskende!Boken er en fin, annerledes kjærlighetshistorie med utradisjonell slutt som får deg til å tenke.

Lett ungdommelig språk. En bra ungdomsroman med troverdige beskrivelser av følelser og tanker som mange kan kjenne seg igjen i.


Debutroman

Første bok i triologi

Vant Schibsteds manuskonkurranse i 2011.

Schibsted 2012


Bokomtale ved Elisabeth Bach-Gansmo
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar