mandag 3. mai 2010

Greatest Hits - Humoristisk og overdrevet

Bokmelding skrevet av en elev i 1STE


Denne boka er skrevet av Are Kalvø. Are Kalvø er født 31 desember 1969 og han var født på Summøre. Han er en norsk forfatter og en satiriker. Han debuterte i 1994 med boka «Absolutt Oslo», og i 2004 debuterte han som en skjønnlitterær forfatter med boka Nød. Are Kalvø Greatest Hits er fra «Det Norske Samlaget». Denne boka inneholder 30 kåserier og tilsammen har hele boka 473 sider. Noen kåserier som har blitt meget populære i denne boka er: Bibelen 2, Harry og Flaskepantnazien. Are Kalvø har kommet ut med 10 bøker som har fått god kritikk og meget bra karakter.


Historiene til Kalvø er spesielle og unike. Dette er fordi han har en forskjellig skrivemåte enn de andre norske forfatterne, som er bra. Han bruker mye ironi, overdrivelse og humor for å få leseren til å fortsette å lese boka. Han har laget forskjellige historier og flaskepantnazien er mer som et kåseri hvor det har skjedd en hendelse han forteller om. Derimot så er «Den dagen bordet knakk» mer som en fortelling fordi han forklarer noe som skjer der og da. Så han bytter på skrivemåter. «Den dagen da bordet knakk», inneholder også mange flere replikker og det er ikke noe innsyn i perrsonene.

Historiene til Are Kalvø er fabelaktige og vidunderlige. Dette er fordi han bruker ironi og humor. Historiene hans innehold mye humor og overdrivelse. Historiene inneholder mye satirer og de fleste inneholder en rød tråd. Det er lite slang, men det er korte setninger og klare poeng.

Flaskepantnazien handler om en kioskdame som hater unger. Hun er alltid imot dem, og lurer penger ut av dem. En gutt skulle gå for å pante en flaske, men fikk ikke gjort det fordi hun sa at flasken var fra kiosken. Barna lagde ikke historier om andre ting, men om kioskdamen. Alle var redd for henne, men noen av ryktene var ikke til å tro på. Men spørsmålet er: Var det hun som irriterte barna først eller barna som irriterte henne først?

Jeg likte denne boka veldig godt, fordi den inneholdt små historier og fordi jeg levde meg inn i de historiene han hadde skrevet. Boka inneholdt mye humor, ironi, satirer og overdrivelse. Are Kalvø har en unik måte å skrive sine historier på og denne boka ble en stor suksess, mener jeg. Jeg anbefaler denne boka, til alle de som liker å lese små historier og har sans for humor.Toqir Shaffi

Elev i 1STE, 2010

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar