onsdag 21. mars 2012

Rivertonprisen vunnet av lokal forfatter

Torkil Damhaug vant Rivertonprisen 2012 med Ildmannen.
Handlingen foregår i Lillestrømområdet og er til og med innom Lillestrøm videregående skole.
Dette er kanskje påskekrimmen for oss på LVS i år?

Rivertonprisen "Den gyldne revolver" deles ut hvert år til forfatteren av årets beste norske kriminallitterære arbeid.

53 år gamle Torkil Damhaug fra Lørenskog debuterte som forfatter i 1996 med romanen Flykt, måne, etter å ha jobbet som lege og psykiater.

Siden debuten har han gitt ut seks bøker, de fleste av dem krim. Han har solgt over 150 000 bøker.
Fra Omslaget:
En natt sent i mars antennes stallen på Stornes gård. Nærmere tretti hester brenner inne. Utover våren herjes flere steder i nærheten av branner, og attenåringen Karsten og hans seks år yngre søster trekkes inn i en strøm av uhyggelige hendelser. Flere liv skal gå tapt når Ildmannen raser.

Juryens begrunnelse:
Torkil Damhaug beskriver skjebnesvangre møter mellom ulike menneskesinn på en troverdig måte, og viser oss hvilke fatale konsekvenser dette kan få. Vi blir dratt på innsiden til det unge, sårbare og identitetssøkende menneske, de mentalt vingeklippede og møter egoistens ansvarsfraskrivelse. Det er glimrende skrevet, det er nådeløst og vondt, og ikke minst, spennende.

Dette høres interessant ut. Jeg har ikke lest boken ennå, men har sikret meg den som lydbok og skal høre på den sammen med familien i påskeferien. Jeg har kjøpt inn et ekstra eksemplar til biblioteket, så da er det muligheter for andre som har lyst til å lese en spennede krim fra nærområdet.


1 kommentar:

  1. Har kikket gjennom hele bloggen, og det var lenge siden sist! Mange fine innlegg! Stolt av deg :)

    Hilsen Anna

    SvarSlett